Dette er Trondheims beste utesteder

Trondheim er kjent for sitt rike uteliv, altså vil du her garantert finne et utested som passer for deg. Uansett om du liker den tradisjonelle puben eller et hipt utested med nattklubb-følelse hele natta, så finner du det i byen. Trondheim deles på sett og vis inn i to på kveldstid, utestedene på Solsiden og i Midtbyen.

Solsiden langs TMV-kaia finner du mange utesteder på rekke og rad. De fleste har vært der i mange år, mens noen er relativt nye. Om du vil ut og danse i godt selskap med mange andre er Søstrene Karlsen eller Barmuda et godt alternativ. Vil du derimot ha en roligere kveld kan både Bare Blåbær og Sot være flotte steder på Solsiden. Brukbar har lenge vært et populært utested med mye livemusikk i alle ulike sjangre, men sommeren 2016 ble det lagt ned. Heidis Beer bar har i stedet åpnet i de gamle lokalene til Brukbar.

For de unge som vil ute å kjenne på nattelivet er Midtbyen i Trondheim sentrum å anbefale. Her finner du nattklubber som Studio eller The Mint. Her er det dansegulv over flere etasjer, og veldig ofte er det 18 års aldersgrense i deler av lokalet. Her finner du lange drinklister og danselystne unge mennesker.

Om cocktails er din favoritt kan også stedet Raus være plassen for deg. Like rundt hjørnet for The Mint finner du baren som spesialiserer seg på unike og smakfulle cocktails. Her finner du milelange barmenyer, men om du vil ha en smakfull opplevelse ber du bartenderne lage deg en drink ut fra din egen preferanse, søtt, surt eller salt. Verdt et besøk!

Dersom du vil oppleve konserter som fokuserer på det yrende studentlivet i Trondheim anbefales Studentersamfundet. Her finner du en rekke barer og flere steder med både 18 og 20-års aldersgrense. Her er det jevnlig konserter, og er du så heldig å være her under UKA, som er hvert andre år, har du mye godt i vente. Da kommer det internasjonale artister til Trondheim i regi av Studentersamfundet. De spiller som regel i den kjente røde bygningen ved Elgeseter, eller i Dødens dal, like nedenfor velkjente Gløshaugen.

For det litt mer voksne publikummet finnes det også mange flotte utesteder i Trondheim. En av klassikerne er Kieglekroa i Midtbyen, der du får servert godt øl og god stemning. Krambua som ligger like ved Olavskvartalet er også et yndet vannhull for de som liker livemusikk og god stemning. Et annet sted som også egner seg for de som vil utforske litt andre ting, er de ulike mikrobryggeriene. Du finner Trondhjems mikrobryggeri i Midtbyen, og her får du godt øl i alle mulige former. Vil du prøve ut litt av alt finner du også deres egen smaksmeny der du får et lite glass av alt. På Bakklandet finner du Taps, et mindre mikrobryggeri, men som har blitt veldig populært for sitt gode brygg.

De nyeste tilskuddene i Trondheims natteliv er utestedene ved Bakke bru, i det som populært kalles Adressa-bygget. Etter at bygget sto klart i 2015 med sin karakteristiske kobberfarge, åpnet både utestedet Fire Fine og restaurant-og-utested-konseptet Caya. På sistnevnte får du god loungestemning med matservering, mens førstnevnte er en fullblods nattklubb for danseglade folk i alle aldre. Her kan det være lurt å være tidlig ute, for her kan køen strekke seg mange meter når klokken slår midnatt.

Privacy Policy