Slik kommer du deg til Trondheim

Privilegiet med å ligge nesten midt i Norges land er at det slett ikke er vanskelig å komme seg til Trondheim.

Kjøre til Trondheim

Om du ønsker å kjøre til Trondheim, er det enkelt å komme seg dit både om du kommer fra nord, sør, eller øst. Med bil er Trondheim et naturlig sted å kjøre innom om man kjører gjennom Norge, og det er gode veier til Trondheim. Fra Trondheim til Oslo, om man velger å kjøre gjennom Norge, tar det rundt seks timer med bil. Hvis man kjører fra Nord-Norge til Trondheim, kan bilturen ende opp med å bli forholdsvis lang. Om man skal kjøre gjennom Norge fra for eksempel Tromsø til Trondheim, tar turen opp til 17 timer. Om man velger å ta mesteparten av turen gjennom Sverige sparer man seg noen timer og man kan oppleve at veistandarden er langt bedre.

Fly til Trondheim

Tar man fly til Trondheim, lander man på flyplassen Værnes som ligger rundt 30 minutter unna Trondheim sentrum med bil. Værnes ligger egentlig ikke i Sør-Trøndelag hvor Trondheim er, men i Stjørdal i Nord-Trøndelag. Likevel er ikke avstandene lange. Flybussen i Trondheim er godt utbygget, og det finnes to selskap som kjører hvert tiende minutt til sentrum døgnet rundt, så lenge det går fly. Her kan det være lurt å kjøpe seg en tur-returbillett om man skal bruke samme transport tilbake, da det er billigere. Om man ønsker det kan man også ta lokaltog fra Værnes og inn til sentrum, dette blir billigere, men tar like lang tid og avgangene er også ikke like hyppige som ved å bruke flybussen. Værnes er en godt utbygget lufthavn med både innenlands- og utenlandsterminal. Her flyr de fleste selskap som operer i Norge, og du kommer deg til Værnes enten med Norwegian, SAS eller Widerøe, fra andre destinasjoner i Norge. Om du kommer fra utlandet finnes det direkteflyginger til Trondheim og Værnes med alle selskap, i tillegg har KLM en daglig direkteflyging fra Tyskland som man også kan benytte.

Toget til Trondheim

Man kan også ta toget til Trondheim. Det nordligste stoppet i Norge for NSB er Bodø, og fra der tar det rundt 11 timer til Trondheim. Det flotte er at det går både tog på natten og på dagen, så man kan selv velge om man vil sove seg gjennom reisen eller oppleve Norge fra skinner med vakker og storslått natur. Tar man toget fra for eksempel Oslo tar turen rundt seks timer, og her er det flere avganger i døgnet som tar ulike ruter. Om man kommer fra Sverige kan man også ta toget til Trondheim, via Meråkerbanen og Storlien gjennom Åre og Østersund. Tog til Trondheim er både en rimelig og miljøvennlig måte å reise på, og tar heller ikke så fryktelig lang tid.

Buss til Trondheim

Flere selskaper operer også med bussturer til Trondheim, fra flere av de andre norske byene. Her får man som regel meget rimelige billetter, men bussturene kan ta lang tid. Likevel er buss en utmerket måte å få med seg landet på, og til Trondheim har man flere linjer som går både gjennom Møre og Romsdal eller gjennom Røros og andre vakre steder.

Privacy Policy