Disse tingene må du få med deg når du er i Trondheim

Trondheim er kjent som en av Norges vakreste byer, og det er ikke uten grunn. Når du først er i Olav Tryggvasons rike, er det mange ting du bør få med deg. Øverst på manges liste står den vakre Nidarosdomen med sin lange historie. Bare et steinkast unna torvet i sentrum finner du Nidarosdomen like sør. Her kan du selv rusle rundt og nyte den gamle arkitekturen. Ta en grundig titt på de storslåtte skulpturene og utskjæringene i bygget. Ønsker du å komme inn i Nidarosdomen og i tillegg få vite mer om historien bak samt mytene som er tilknyttet kirken, kan du melde deg på en omvisning. De gjennomføres opptil fire ganger i døgnet i høysesongen om sommeren, og er vel verdt å få med seg. Er du riktig heldig kan du også få med en gudstjeneste eller en konsert, kanskje til og med et bryllup i samme slengen. Er du i Trondheim på sommeren rundt tiden da Pilegrimsferden pleier å avholdes i slutten av juli, kan du få med deg mange fine arrangementer i tilknytning til Nidarosdomen. Ta del av historiske byvandringer, konserter rundt midnatt inne i Nidarosdomen og flotte middelalderinspirerte markeder som stammer tilbake til da man gikk pilegrimsferder til Nidarosdomen.

En annen perle i Trondheim er selvsagt Bakklandet. Rett på andre siden av Nidelven, om du går over den gamle bybroen ved Lykkens portal (husk å kysse under portalen, det bringer lykke!), kan du få med deg en egen liten bydel som ligger så og si midt i Trondheim sentrum. Det er ikke mange år siden Bakklandet, med sine karakteristiske trebygninger tett i tett, var kjent som Trondheims fattigste område. Her bodde det store familier klemt inne i små trehus, og fattigdommen var stor blant de som vokste opp her. Men i dag er Bakklandet blitt et av Trondheims vakreste områder. De fleste trehusene er bevart, og ligger som de har gjort i utallige år, tett i tett langs den brosteinsbelagte gågaten. Her finner du alt fra private boliger til små butikker med unike varer og flotte, koselige cafeer samt fine restauranter. Om du har tid til å gå rundt å se deg om, anbefales det at du tar turen innom disse små butikkene. Der finner du nemlig en rekke ting du ikke finner andre steder. Bakklandet er et yndet sted for trønderne å nyte en kaffe i solveggen, eller gå tur langs Nidelvens mens man spiser en is og ser byen bade i solskinnet.

Nidelven skal man selvsagt ikke glemme når man er i Trondheim. Fra den gamle bybroen eller Bakke bru får du en flott utsikt både opp og ned langs elven. De gamle bryggehusene som står på påler i elva er kanskje det mest fotograferte i Trondheim, og det er ikke så rart om man ser etter. Står man på gamle bybro og ser sørover kan man få øye på den herskapelige universitetsbygningen rett i utkanten av sentrum. Gløshaugen ruver som et slott over Trondheim, og er kanskje et av landets mest kjente universitetsbygg. Like nedenfor, og kun et lite minutt fra Nidarosdomen over Elgeseter bru, finner du Studentersamfundet. Den røde runde bygningen har stått der i alle år, og er et av landets eldste studentsamfunn. Her kan du oppleve alt fra konserter og kunstutstillinger.

Om sommeren må man som besøkende også få med seg Munkholmen. Den lille øya som ligger i Trondheimsfjorden, like utenfor sentrum og havneområdet Ravnkloa, er en av Trondheims perler. Om sommeren kan man ta rutebåt ut dit, eller så kan man velge å bli med på en av elvecruisene som går opp langs Nidelven og stopper ved Munkholmen. Her kan man hoppe av og nyte noen timer med å gå rundt på det gamle klosteret. Her finner du en restaurant og små butikker med utstillinger, samtidig som man kan få seg en guidet tur rundt Munkholmen. Om været tillater det har Munkholmen også en flott strand der man kan bade og nyte solen. Men her er du neppe alene – dette er kanskje en av byens mest populære steder en vakker sommerdag.

Privacy Policy