Flotte dagsturer du kan ta i Trondheim og omegn

Det flotte med Trondheim er at det er kort vei til mange interessante steder. Har du bil når du er på besøk her, har du utallige alternativ enten du velger å dra en tur ut av sentrum nordover eller sørover. Mange av stedene er også tilgjengelige gjennom transport som tog, men det kan være langt mellom avgangene enkelte steder.

Røros er ikke langt unna Trondheim, cirka to timer med bil. Her finner du den velkjente gruvebyen som har blitt satt på UNESCOs verdensarvliste. Dette er ikke uten grunn, for byen har en helt unik arkitektur og historiske minner. I Røros sentrum finner du en lang rekke med vakre trebygninger som stammer langt tilbake, og hvert år har byen et marked, «Rørosmartnan», som absolutt er verdt et besøk. Her samles det folk fra alle regioner og koser seg med musikk og feststemning gjennom en helg hvor man har fokus på gamle tradisjoner. Røros er vakkert både sommer og vinter, men spesielt på vinterstid. Røros er kjent for å være en meget kald by, noe som gjør at snøforholdene ofte er svært gode. Et Eldorado for deg som liker å nyte god norsk natur og har lyst å se hvor vakkert det kan være om man tar vare på det gamle.

Om du er ute etter litt aktivitet om vinteren, har Trondheim mange flotte skisteder du kan dra til som en dagstur. Om dagsturen skal være av det korte slaget finnes det et skisenter i Klæbu, kun en liten halvtime sør for Trondheim med bil. Vassfjellet alpinanlegg har gode løyper for ski-kjørere i alle klasser, i tillegg til flotte preparerte langrennsløyper i området. Vassfjellet er faktisk «hjemmebanen» til noen av landets beste snowboardkjørere i dag, så det passer godt til deg som heller vil kjøre brett enn ski.

Har du mer tid, må du ikke gå glipp av det kjente alpinanlegget i Åre. Her finner du et mekka for skientusiaster i alle aldre. Åre er kjent for å være Sveriges største vinteraktivitets-by, og ligger drøyt to timer unna Trondheim med bil. Her finner du enorme anlegg fordelt på tre fjell, samt et utall hytter og hytter for deg som vil overnatte. Siden byen nærmest er lagt opp rundt skikjøring og vinteraktivitet finner du det meste som hører til slike aktiviteter i Åre. Om du først er på en liten skivisitt i Sverige må du få med deg de legendariske afterski-showene på et av stedene i bakken. Her er det livemusikk i et par timer på ettermiddagen med ekstremt god stemning.

Stokkøya utenfor Trondheim er et lite paradis for deg som vil nyte det gode livet ved sjøen. Her finner du et stille lite mekka med kritthvite strender og hav så langt øyet kan se. Stokkøya har et godt utbygd senter med utemuligheter for overnatting, og hvis vannsport er din ting er dette stedet for deg. Plassen er kjent for sin gode pålandsvind som gjør at vindsurfere og kitere ofte velger dette stedet en sen sommerdag. Her er det ofte yrende liv og mange trøndere velger dette på toppen av listen når de skal nyte det gode liv som en dagstur eller en langweekend.

Vil du ut mot øyene anbefales det også å ta fergen fra Trondheim til Flakk og oppleve Hitra og Frøya. Her får du se det eksotiske øylivet på nært hold, og dessuten finner du her en rekke naturperler og trivelige ting å se og oppleve for både barn og voksne.

Privacy Policy