Om man er i Trondheim skal det ikke mangle på ting å oppleve, enten det er sommer eller vinter. Er du så heldig å oppleve trønderhovedstaden en vakker sommerdag med sol, burde du utnytte muligheten til å nyte den ved havet. Vil du se stedene der trønderne ofte går en tur for å nyte godt vær, anbefales det å ta turen langs Ladestiden. Dette er ikke langt unna Solsiden. En kjapp gåtur gjennom Svartlamoen som er Trondheim alternative strøk, så er du ved Ladestiens begynnelse. Her går du i godt oppmerket sti langs Trondheimsfjorden, og kan stoppe i idylliske Korsvika eller Ringvebukta. Her finner du hav så langt øyet kan se, strender og flotte gressplener der man kan nyte godt vær, godt selskap og Trondheim på sitt beste. På veien dit kommer du også innom et lite utvalg kafeer og restauranter som er åpent på sommeren, og her kan du nyte noe godt i glasset, noen smakfulle retter eller snacks.

Bymarka passer til både sommer og vinter

Bymarka er også et flott sted om sommeren. Her finner du flotte turområder like ovenfor sentrum, og for å komme deg til marka er det bare noen minutter med buss fra sentrum. Her finner du flotte løyper og enda flottere badevann. Hvis du tar bussen til Byåsen butikksenter er det kun noen minutter med tur gjennom lysløypa før du finner Theisendammen. Her samles folk når sola står på himmelen, for å både grille og nyte varmen fra de flotte gressplenene. Her kan du enten gå en fredelig tur rundt vannet og se på endene, eller du kan nyte sommeren i Trondheim med et forfriskende bad.

Bymarka er også en flott plass å være om vinteren. Selv om det kanskje er lite snø i sentrum av Trondheim, kan du være sikker på at de flotte løypene i Bymarka er dekket av et hvitt teppe. Her finner du utallige preparerte løyper enten du vil gå øst eller vestover, derfor kommer mange skientusiaster hit gjennom store deler av vinterhalvåret. Det flotte er at det er svært enkelt å komme seg dit, og man kan nyte flotte turer enten på ski eller til fots. Om du først har tenkt deg på en tur i Bymarka bør du få med deg Elgeseterhytta. Om du går fra Byåsen butikksenter og langs de oppmerkede løypene, når du hytta etter rundt en time lett gåing. Her får du varm middag og noen ganger har de også underholdning for både store og små.

Kulturbyen Trondheim

Trondheim er også kjent for sitt rike kulturliv. Her finner du en rekke utesteder, livescener og konserter. Trøndelag teater er et velkjent teater med mange flotte stykker som settes opp gjennom hele året, og i tillegg til Byscenen, der du kan oppleve ulike konserter og arrangementer i verdensklasse, finner du mange små arrangement hele tiden. Enten det er musikk, teater, eller film som interesserer deg har Trondheim noe å by på. Hvert år i august arrangeres Pstereo-festivalen i Trondheim, like nedenfor Nidarosdomen på en slette kalt Marinen. Her smales store nasjonale og internasjonale artister hvert år, og festivalen har et rykte på seg å være en av landets beste. Olavfestdagene arrangeres også hvert år – dette er et arrangement ment for den litt mer voksne målgruppen med musikk, kunst og sceneteater på alle byens scener. Hit kommer det som regel også store internasjonale artister, og hvert år har festivalen et nytt fokusområde som påvirker festivalens tema det aktuelle året. Sverresborg arena har også vokst seg fram til å bli en flott kulturarena i byen med Trondheim Concerts i spissen. Dit kommer det store internasjonale og nasjonale stjerner hvert år, og i 2016 kunne de skilte med alt fra Van Morrison til lokalhelten Åge Aleksandersen.

Privacy Policy