Trondheims rike utvalg av kulinariske opplevelser

Kommer du til Trondheim for å nyte det trønderske, kommer du ikke utenom maten. Det flotte med Trondheim er at flere av restaurantene i området har fokus på lokale mattradisjoner, og disse finnes det mange av i Trøndelag. Enten du vil kose deg med et flott måltid med mange retter, eller bare ønsker noe kjapt og godt i hånda mens du går rundt og nyter alt det andre byen har å tilby, finnes det et utall muligheter.

Lians

Noe av det flotteste Trondheim har å by på, finner du faktisk ikke i sentrum. I Bymarka, rettere sagt på Lia, finner du en restaurant gjemt oppe mellom busker og skiløyper. Lians er stedet du drar om du vil nye trøndersk mat, med en flott og internasjonal vri. På Lians får du ofte servert dagens retter i den faste menyen, enten du vil ha tre, fire, eller seks retter. Med lokale råvarer og utsøkte retter får du virkelig en opplevelse for magen, og med drikkemenyen til er du sikret et fullverdig måltid. Noe av det flotteste med Lians er utsikten du får over byen, som egner seg like godt enten det er sommer eller vinter. Dette er et sted for de spesielle anledningene!

Credo

Er du i Trondheim for å ferie og vil flotte deg, finnes det også noen gode steder som er litt mer sentrumsnære. Credo, som ligger midt i sentrum, er flere ganger kåret til Trondheims flotteste restaurant. Her får du menyer og service i verdensklasse, og med bare et lite utvalg av bord og to bordsettinger, kan det være lurt å booke i forveien. Her serveres internasjonale klassikere ved fransk vri, og settes sammen til en matopplevelse som du sent vil glemme.

To rom og ett kjøkken

Ikke langt unna finner du trønderske To rom og et kjøkken, som stort sett består av nettopp det: to rom og ett kjøkken. La ikke navnet lure deg, for hva du har i vente her er alt annet enn spartansk. Her får du nydelige retter i ønsket antall, mens fokuset ligger på lokale råvarer og velkjente retter med en vri. Servicen her er upåklagelig, og prisen er langt fra avskrekkende. Dette er rett og slett mye matopplevelse for pengene!

Bakklandet skysstasjon

Bakklandet skysstasjon er et velkjent lite sted på Bakklandet i Trondheim. Du kjenner igjen stedet med én gang om vi sier at det kanskje er byens desidert skjeveste matsted. Det gamle trehuset står med skeive vegger og skrått tak midt i gågaten, og her får du servert lekre retter med fokus på husmannskost. Hvis du vil nyte typiske trønderske tradisjoner som sodd, finner du det også her. Hver dag har de også et fantastisk sildebord som har blitt kjent i byen. Om sommeren kan man nyte både mat og drikke herfra i bakgården og ved inngangen til Gåsaparken.

Mat fra Hagen

Mat fra Hagen er et ganske nytt tilskudd i Trondheim, men har på kort tid blitt kjent for sine gode vegetarretter. Dette er stedet å sjekke ut når du har lyst på noe godt i farta, og det passer meget godt for deg som egentlig liker både kjøtt og fisk. Herlige krydder og hjemmelaget mat uten noe tull. Mat fra Hagen har én filial på Bakklandet, og én i Midtbyen. På Persilleriet, som du finner i sentrum og på St. Olavs hospital finner du mange av de samme rettene, også dette er nydelig mat for deg som vil prøve noe litt annerledes.

Privacy Policy